Indonéz jazz-zenészek Moszkvában

2012. január 24. | Forrás: ANTARA News

Az indonéz jazz zenész Indro Hardjodikoro és a „Fingers” rock olyan indonéz dalokat adtak elő a moszkvai Elektrosal City Múzeumban, mint a „Janger”, a „Bengawan Solo” és a „Panon Hideung”, melyek megfelelője az „Ochen Chyornie” Oroszországban.


„Az indonéz zenészeknek sikerült meleget vinni az Elektrosal City havas telébe”, mondta az Indonéz Nagykövetség képviselője M Ali Surya.

Az indonéz zenészek az Indonéz Művészeti és Kulturális Kiállítás tavaly októbertől tartó eseményének záró előadói voltak.

Indra és együttese mellett a híres indonéz jazz-énekes Dira Sugandi is előadott pár indonéz dalt a gendang, a hagyományos indonéz instrument és más modern hangszer kiséretében.

„Nekünk ugyan le kellett győznünk a havat, mégis mindig arra törekedtünk, hogy olyan jól adjunk elő, hogy hírnevet hozzunk Indonéziának”, mondta Hardjodikoro.

Mielőtt az Elektrosal City-ben felléptek volna az „Indro Hardjodikoro and the Fingers” Dira Sugandival közösen adtak elő Moszkva Music Town Klubjában és Szentpétervárott a Winter Petrojazzban.

Dian Wirengjurit, az Indonéz Nagykövetség ideiglenes ügyvivője elmondta, hogy a zenészek előadása csak egy kis szelete volt az indonéz művészetnek és kultúrának.

„Meg akarjuk mutatni az oroszoknak, hogy Indonézia milyen gazdag kultúrában és művészetben. Szeretnénk, ha tudnák, hogy az indonéz zenészek a jazz kategóriában is megállják a helyüket”, mondta az ügyvivő.

Svetlana Klimanova, az Elektrosal City kulturális ügyeiért felelős szakembere elmondta, hogy az Elektrosal közösségének a legnagyobb új évi meglepetése az indonéz zenészek fellépése volt.
„Új esztendei fogadalmunk: Szeressük Indonéziát”, mondta Klimanova.

A záróest másik indonéz darabja a „Manuk Rawa” tánc Baliról és a „Jaipong” tánc Nyugat-Jáváról.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu