Szélesedik az Indonéz Köztársaság diplomáciájának többdimenziós területe

2012. március 12. | Forrás: Kementerian Luar Negeri RI

Tágul az indonéz külpolitika többdimenziós területe, mely az Indonéziában tevékenykedő külföldi képviseleti irodák számának növekedésében nyilvánul meg. Ez vonatkozik a nemzetközi szervezetekre és ügynökségekre is, melyek széles körben kezelnek kérdéseket.

 

„Jelenleg nem kevesebb, mint 128 nagykövetség, ASEAN állandó Képviselet és nemzetközi szervezetek képviseletei találhatóak Jakartában”, jelentette Marty M. Natalegawa külügyminiszter az elnöknek, Susilo Bambang Yudhoyonónak.

Erre a jelentésre az Indonéz Köztársaság elnökének 2012. február 15-i, a Diplomáciai Testület és a nemzetközi szervezetek képviselőinek a Külügyminisztérium, Gedung Pancasila épületében tartott beszédében került sor.

Marty külügyminiszter szerint ez a fejlődés Jakartát a kelet-ázsiai régió egyik diplomáciai fővárosává emeli.

Hozzátette, hogy Indonézia számos képviseleti irodát tart fent a vele barátságban lévő országokban. 2011-ben 11 új indonéz iroda nyílt meg számos országban.

„A Jakartában működő diplomáciai missziók, illetve az indonéz irodák külföldi jelenléte növeli annak a lehetőségét, hogy a jövőben folyamatosan bővüljön a bilaterális és multilaterális együttműködés”, állapította meg a külügyminiszter. Ennek egy különleges alkalma volt az indonéz elnök misszióvezetők előtti beszéde.

„Az elnök úr egyetért azzal, hogy a Jakartában tevékenykedő összes nagykövet és nemzetközi szervezet vezetője kölcsönösen hassanak egymásra. Az elnök úr osztja a véleményt abban is, hogy az indonéz kormány politikáját és az országban elért legújabb fejleményeket széleskörűen megosszuk”, tette hozzá.

Az indonéz diplomácia vezetője kiemelte a találkozó fontosságát. Kifejtette, hogy az információs technológia fejlődése hatással lesz a nagykövetek feladataira.

A nagyköveteknek széles hozzáférésük lesz a különböző forrásokból szerzett hírekre. Ugyanakkor ezek az információk kihívást jelentenek számukra, hiszen tudniuk kell, hogy az elérhető információt mi módon szűrjék meg és értelmezzék.

A tárcavezető elmondta, hogy a Külügyminisztérium mindig törekedett arra, hogy különböző csatornákon, média és egyéb rendezvényeken az indonéz politikáról és fejleményekről pontos, megbízható és teljes infomrációval lássák el a nagyköveteket.

76 nagykövet, 19 ügyvivő és 21 nemzetközi szervezet képviselője vett részt az elnökkel szervezett találkozón. Megjelentek még az II. Egyesült Indonéz Kabinet miniszterei, és a Külügyminisztérium első-és másodosztályú hivatalnokai is.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu